Sınavlara Hazırlık(LGS)

3 Adım Kolejinde öğrencilerimizin 8. sınıf sonunda katılacakları “Liseye Giriş Sınavı” için yoğun bir akademik program uygulanmaktadır. 5. sınıftan başlayan bu süreç 6 ve 7. sınıflarda da sarmal bir biçimde devam eden sınav programları şeklinde uygulanmaktadır.

5, 6, 7 ve 8. sınıflarda “Konu Değerlendirme, Ünite Değerlendirme ve Kazanım Değerlendirme Sınavları” uygulanmaktadır. Bu sınavlar sonucu detaylı analizlerin yer aldığı karneler verilip konu eksiklerine göre öğrencilerimiz etütlere yönlendirilmektedir. Yapılan etütler ile öğrencilerin eksikleri giderilerek, bir sonraki konunun daha iyi kavranması hedeflenmektedir.

5,6 ve 7. sınıflarımıza ayda 1, 8. sınıflarımıza her haftada genel deneme sınavı uygulanmaktadır.

8. sınıf öğrencilerimize ve velilerimize eğitim-öğretim yılı içerisinde rehber öğretmenimiz tarafından “Liseye Giriş Sınavı” hakkında bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır. Öğrencilerimiz sadece akademik değil psikolojik olarak da uzman öğretmenlerimiz tarafından sınava hazırlanmaktadır. Dönem içerisinde velilerimizle iletişim halinde olarak düzenli bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Sınav sonrası tercih döneminde tüm öğrenci ve velileriyle görüşmeler yapılır, öğrencilerin puan, hedef, ilgi ve yeteneklerine uygun tercih listeleri oluşturulur. Öğrencilerimizin geleceklerine yön verecek doğru ve sağlıklı bir tercih yapılmasına katkıda bulunulur.