Akademik Eğitim

Okul+Etüt+Rehberlik konseptiyle öğrencinin tüm eğitim öğretim ihtiyaçlarını başka bir eğitime veya kuruma ihtiyaç kalmayacak şekilde 3 Adım Koleji’nde karşılıyoruz.

Öğrenci-Veli-Öğretmen birlikteliği danışmanlık prensibimiz olup öğrenci gelişimi düzenli bir şekilde takip edilmektedir.

İLKOKUL EĞİTİM PROGRAMIMIZ

Bir öğrencinin okul hayatının ilk yılları sonraki dönemler için belirleyici etkilere sahiptir. Bu belirleyici etkilerin olumlu olması, başarıya giden yolda öğrencinin mutluluğu ve motivasyonu açısından oldukça önemlidir. İlkokul öğrencileri için sergilediğimiz yaklaşımın temeli tamamen öğrencinin eğitim ve öğretime olan yargılarını pozitif olarak yönlendirme üzerine kuruludur.

Örgün eğitime ilk adımların atıldığı ilkokul döneminde öğrencinin öğrendiği bilgiyi etkili kullanabilmesini, ana dilini doğru ve akıcı öğrenebilmesini ve sayısal konularda gördükleri konuları somut bir dayanağı olmayan rakam yığınları olarak düşünmelerini engellemek adına bilgisayar laboratuarımızda günümüzün ve geleceğin önemli konusu olan ‘kodlama’ öğretimini en iyi şekilde sağlamak hedefindeyiz. Sanatsal ve kültürel yönlerinin keşfedilmesi adına müzik resim ve beden eğitimi dersleri aktif olarak öğretilmektedir. Duygusal ve psikolojik gelişimi açısından rehber öğretmen ve psikolojik danışman desteği haftalık olarak sağlanmaktadır. Aynı zamanda eğitim ve iş hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları yabancı dil olan İngilizceyi; okuma, yazma, dinleme ve konuşma yeteneklerini üst seviyeye taşımak amacıyla kaliteli, dünya çapında kabul gören kaynaklarla öğrencilere öğretmekteyiz. İngilizceden sonra yabancı dil öğrenme eğilimini arttırmak amacıyla Avrupa’da en çok konuşulan ikinci dil olan Almanca verilmektedir.

ORTAOKUL EĞİTİM PROGRAMIMIZ

İyi bir lise iyi bir üniversiteye giden yolda en büyük faktördür. Ortaöğretim dönemi, liseye giriş sınavı ‘LGS’ açısından ayrı bir öneme sahiptir. Bunun farkında olarak öğrencilerimizi sosyal aktivite ve projelerden soyutlamadan ‘LGS’ sınavına hazırlamaktayız. 3 Adım Koleji olarak ‘LGS’ planlamamız:

Okulumuzda MEB yönetmeliklerine uygun sınavlar yapılmaktadır ve sınavların sayısı dersin saatine göre değişmektedir.
Öğretmenlerimizin yaptığı sınavların yanında öğrencilerimizin test tekniklerini geliştirmek adına da çalışmalar yapmaktayız.
Hafta içi her gün derslerde yeni bilgi öğretiminin yanıda öğrencilerin tam olarak anlamadığı konuların tekrarını yaparak konuların pekişmesini sağlamaktayız. Tüm öğrencilerimiz için cumartesi günleri de etüt programı uygulanmaktadır.
Ara sınıflar için ayda bir, 8. sınıflar için her haftada bir deneme sınavları yapılmaktadır. Sınavlardaki sorular ilgili branşın öğretmeni tarafından etütlerde ayrıntılı bir şekilde çözülmektedir.Rehber öğretmen ve psikolojik danışman desteği haftalık olarak sağlanmaktadır.
Biz tecrübelerimize dayanarak özel ve ilgili bir eğitimle her öğrencinin içindeki potansiyeli bulacağına inanıyoruz. Nice öğrencimizin Türkiye birincilikleri elde etmelerinde ve üst düzey liselere yerleşmelerinde onlara destek olmak istiyoruz.