Danışmanlık Sistemi

3 Adım Koleji'nde, etkin rehberlik anlayışıyla sunduğumuz etüt ve danışmanlık saatleriyle öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine ve sınava hazırlık konularında ihtiyaçlarına yönelik gerekli desteği veriyoruz.

3 Adım Koleji ‘Rehberlik ve Danışmanlık Sistemi’ eğitim anlayışımızın ana temellerini oluşturmaktadır. Bu sistemde her öğrencimizin bir danışman öğretmeni bulunmaktadır.

Danışman öğretmen, Veli + Öğrenci + Öğretmen = 3Adım iletişiminden yola çıkarak öğrencinin verimli çalışmasında takip sistemi ile katkıda bulunur.

Danışmanlık sistemimizde öğretmenlerimiz velilerimizle her 10 günde bir danışman öğretmen, rehber öğretmen, psikolojik danışman ve eğitim koordinatörümüz tarafından öğrenci ile ilgili veli ile görüşmeleri yapmaktadır. Görüşme içeriğinde öğrencinin dersleri ile ilgili genel durumu ve nasıl çalışılması gerektiğini, sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını paylaşır. Haftalık etüt programını öğrencinin eksik olduğu ders ve konulara göre hazırlar. Öğrenci ile ilgili özel durum olması durumunda rehberlik servisine yönlendirir ve takibini yapar.

Danışman öğretmenlerimiz öğrencilerle ilgili sınav notları, sınav tarihleri, soru sayısı-hedef paylaşımı, öğrenci görüşü gibi bilgileri sisteme girerek velilerin öğrencileri ile ilgili bilgileri sistemsel olarak da takip etmelerini sağlar.